Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

BMX Supercross

Over BMX Supercross

In 2011 is de UCI BMX Supercross voor het eerst naar Nederland gehaald. Een enorme mijlpaal. Sindsdien wordt de BMX World Cup ieder jaar #OpPapendal georganiseerd. In 2019 vindt de BMX World Cup plaats op 10, 11 en 12 mei. Het event #OpPapendal is uitgegroeid tot een classic op de kalender: alle wereldtoppers weten de weg naar Papendal te vinden.

Wist je dat het BMX Supercross World Cup evenement #OpPapendal in 2017 is uitgeroepen tot ‘BEST EVENT‘ door de UCI. Wat zijn wij trots!

BMX Papendal
Papendal

Na de editie van 2012 is in 2013 gestart met een uitbreiding van het evenement: het Papendal Bike Event. Vanaf 2014 stond er een volwaardig bike evenement met naast de UCI BMX Supercross andere fietsevenementen. Denk dan aan de Gert Jakobs Classic, het NK MTB Eliminator, het NK MTB Team Relay en allerlei kleinere activiteiten voor kinderen. Ook dit jaar maken we er weer een spectaculair event van. Er vinden net als in 2018 drie grote evenementen tegelijkertijd plaats; de UCI BMX Supercross, het Framed Festival en de NTFU Holland Classic. Een spectaculair weekend met spannende races, muziek en lekker eten & drinken.

Over Papendal

Op 10 t/m 12 mei vindt voor de achtste keer de UCI BMX Supercross World Cup plaats #OpPapendal. Het topsporttrainingscentrum in de bossen van Arnhem. En dé thuisbasis van de Nationale BMX-selecties. Vorig jaar won Laura Smulders de wereldbeker #OpPapendal bij de vrouwen. In 2015 werd Jelle van Gorkom tweede en verraste nieuwkomer Niek Kimmann bij de elite met een eerste plek vanuit de lastige Lane 8. Dit leverde Niek dubbel prijzengeld op. In 2017 pakte Laura Smulders als eerste BMX’er de dubbel: winst op zaterdag en winst op zondag.

Het belooft weer een spannende race te worden op de thuisbaan #OpPapendal. Kom met eigen ogen aanschouwen hoe de beste BMX-rijders van de wereld zich lanceren van een achtmeter hoge startheuvel. Om vervolgens te proberen elkaar voor te blijven op een baan met vette sprongen en strakke bochten. Wil je meer weten over het topsportcentrum Papendal? Neem dan een kijkje op Papendal.nl.

Over UCI

UCI is de internationale sportfederatie, erkend door het Internationaal Olympisch Comité, voor alle disciplines omtrent de wielersport. De federatie is een van de oudste, en werd opgericht in 1900. De rol van de UCI is om binnen de sportwereld de wielersport nog meer op de kaart te zetten. De belangrijkste taken zijn onder andere het opzetten van de internationale evenementenkalender voor elke fietsdiscipline en het verstrekken van de internationale regelgeving voor deze disciplines. Uiteraard verzorgen zij ook elk jaar de wereldbekers voor alle fietsdisciplines. Dus ook voor BMX. Zo zijn zij eigenaar en exploitant van de jaarlijkse UCI BMX Supercross World Cups, waar ’s werelds beste professionele BMX-rijders op het hoogste niveau presteren.

Bijbehorende tags

BMX Supercross